Werkwijze

Intake

Na het eerste contact (telefonisch of per mail) volgt een vrijblijvende kennismaking om te kijken of mijn werkwijze aansluit bij wat jullie zoeken en of wij klikken. Als jullie hierna besluiten om verder te gaan met relatietherapie, dan maken wij een afspraak voor de eerste sessie.

Coachsessie

De sessies duren gemiddeld anderhalf uur en het aantal gesprekken is afhankelijk van wat speelt in de relatie en wordt afgestemd op jullie specifieke vraagstuk. In het begin is er doorgaans één keer per week een gesprek en in overleg kan de frequentie na een aantal sessies afnemen.

Onderstaand een overzicht van de te nemen stappen.

Fase 1: De-escaleren
De eerste fase van de therapie is de de-escalatiefase. Deze fase verheldert het negatieve interactiepatroon. In deze fase is de bedoeling dat jullie het patroon herkennen en dat beide de rol van zichzelf en de ander binnen dit patroon erkennen. Je leert elkaar beter te begrijpen.

Fase 2: Verbinden
Jullie leren onderliggende hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten uit te spreken en met deze behoeftes om te gaan. Dit geeft een nieuwe emotionele verbinding, die veiligheid geeft en de relatie positief verandert. Jullie accepteren elkaars emoties en behoeften.
Jullie krijgen het plezier in de relatie terug.

Fase 3: Bestendigen
In de eindfase vinden jullie nieuwe oplossingen voor oude problemen. De rol van de therapeut wordt kleiner.

%d bloggers liken dit: